Tietoa meistä

Mikä Asemanseutu?

Helsingin kaupungin Asemanseutu-toiminta on matalan kynnyksen kohdennettua nuorisotyötä. Toiminnan tarkoituksena on kohdata ja ohjata nuoria heidän omassa toimintaympäristössään. Palvelu on tarkoitettu Helsingin keskustassa aikaansa viettäville nuorille ja nuorille aikuisille. Asemanseudun toimintamuotoja ovat jalkautuminen, yksilöllinen tuki ja pienryhmätyöskentely. Asemanseutu jalkautuu kaduille, kauppakeskuksiin ja muille nuorten suosimille ajanviettopaikoille.  Asemanseutu- toiminta perustuu ohjaajien ja nuorten väliseen luottamukseen ja saat halutessasi apua myös anonyymisti.

Asemanseudusta saat 

  • Tietoa uusista harrastuksista ja vinkkejä vapaa-aikaan.
  • Neuvoja ja ohjausta sinulle tärkeissä kysymyksissä.
  • Apua hankaliin tilanteisiin.

1506763_880539898629107_1411523435958744807_n

Yhteistyökumppanit

Asemanseutu on osa nuorisopalvelujen toimintaa. Se toimii yhteistyössä Aseman Lapset ry:n  ja Walkers- kahvilan kanssa. Walkers-kahvila sijaitsee Narinkkatorilla, osoitteessa Simonkatu 1-3. Kahvila on tarkoitettu 13-17 -vuotiaille nuorille, ja se on avoinna joka päivä klo 15-20.

“Walkers-toiminnassa toimitaan matalan kynnyksen periaatteella, ja aikuiset kohtaavat nuoria hyvällä ja reilulla asenteella. Walkers-kohtaamispaikoissa voi viettää aikaa kaveriporukalla, yksin tai turvallisten aikuisten seurassa. Tarvittaessa nuorille tarjotaan syvällisempää tukea ja ohjausta elämäntilanteeseensa. Kahvilatoiminnassa on nuorisoystävälliset hinnat, mutta ei ostopakkoa.”

 

Teemme yhteistyötä myös nuorisopalvelujen Safe stadi -hankkeen kanssa. Safe stadi haluaa tehdä Helsingistä vieläkin turvallisemman paikan kaikille kaupunkilaisille, ja he tekevät työtä arjen rasismia ja vihapuhetta vastaan. Hanke myös tukee maahanmuuttaja- ja turvapaikanhakijanuorten mahdollisuutta tuntea Helsinki kodikseen. Safe stadi tekee yhteistyötä järjestöjen ja viranomaisten kanssa.